En iyi firmadan,

En iyi teklif,

İstanbul'un en iyi doğalgaz firmasından kurulum dahil ücretsiz teklif al.

kombiara.com
Yeni Kurulum
Kombi Değişim
Doğalgaz Projesi

Kombi Tahliye Borusu Su Akıtıyor Ne Yapmalıyım?

kombiara.com

2023-04-25 Tarihinde Eklendi
Kombi sistemleri evlerde sıklıkla kullanılan önemli ısınma araçlarından biridir ancak zaman zaman kombi tahliye borusunda su akıntısı sorunu ile karşılaşmak mümkündür.

Kombi Tahliye Borusu Su Akıtıyor Nasıl Durdururum?

kombi tahliye borusundan su akıtması genellikle bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorunun nedeni, kombinin normal çalışması sırasında oluşan suyun tahliye edilememesi olabilir. Bunun birkaç nedeni olabilir:

 

Bu sorunu çözmek için öncelikle kombinin içindeki su seviyesinin doğru olduğundan emin olun. Su seviyesi normalin üzerinde ise, kombinin su basıncını azaltmanız gerekebilir. Eğer su seviyesi normaldeyse, tahliye borusunun tıkalı olup olmadığını kontrol edin. Tahliye borusunun tıkalı olduğunu düşünüyorsanız, bir tesisatçıya çağırarak sorunu çözebilirsiniz. Tahliye borusu yanlış monte edilmişse, kombiyi kuran teknisyenle iletişime geçerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Kombi tahliye borusundan su akıtması ciddi bir sorun olabilir, bu nedenle hızlı bir şekilde çözülmelidir. Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, mutlaka bir kombiara.com'a başvurun.

Kombi Tahliye Borusu Su Akıtması Neden Olur?

Kombi tahliye borusu su akıtmasının birkaç nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  1. Kombi içinde biriken su: Kombi içinde biriken suyun tahliye borusundan dışarıya atılması gerekmektedir. Ancak zamanla bu boruda tıkanıklıklar oluşabilir ya da tahliye borusu hasar görebilir. Bu durumda, kombi içindeki su tahliye edilemez ve borudan sızarak dışarıya akar.

  2. Tahliye borusunun yanlış bağlanması: Tahliye borusu yanlış bağlandığında, suyun doğru bir şekilde tahliye edilememesi söz konusu olabilir. Bu da borudan su sızması ile sonuçlanabilir.

  3. Kireçlenme: Kombi içinde biriken kireç, boruların tıkanmasına neden olabilir. Bu da suyun borulardan sızmasına yol açabilir.

  4. Kombi basıncının yüksek olması: Kombi basıncı normal seviyelerin üzerinde ise, bu da tahliye borusundan su sızmasına neden olabilir.

  5. Kombinin içindeki su seviyesi yüksek: Kombinin içindeki su seviyesi normal seviyenin üzerindeyse, su tahliye edilemeyebilir ve bu da tahliye borusundan sızıntıya neden olabilir.

  6. Tahliye borusu tıkalı: Kombi tahliye borusu tıkalıysa, su tahliye edilemeyebilir ve tahliye borusundan sızıntı olabilir.