En iyi firmadan,

En iyi teklif,

İstanbul'un en iyi doğalgaz firmasından kurulum dahil ücretsiz teklif al.

kombiara.com
Yeni Kurulum
Kombi Değişim
Doğalgaz Projesi

Kombi Derecesi Sürekli Değişiyor? Nedeni Nedir?

kombiara.com

2023-04-25 Tarihinde Eklendi
"Kombi derecesi sürekli değişiyor" sorusunu cevapladığımız makalede, kombinin sıcaklık derecesinin niçin yükselip düştüğüyle ilgili sorun yaşayan kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla hazırladık. Verilen sıcaklık dereceleri sadece örnek amaçlıdır.

Birçok kullanıcı kombisini 45°C'ye getirdikten sonra ekrandan bakıyor ve sıcaklığın 60-65°C ve üzerine çıktığını görüyor. Bu durum bir süre devam ediyor ve ardından sıcaklık 45°C'nin altına düşüyor. Sonrasında ise peteklerin sıcaklığı düşüyor veya petekler soğumaya başlıyor. Bu gibi durumlarda kombinin sıcaklık ayarının neden yükselip düştüğü merak edilebilir. Size bu konuda yardımcı olabiliriz.

Bu yazıyı, kombinin sıcaklık derecesinin niçin yükselip düştüğüyle ilgili sorun yaşayan kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla hazırladık. Verilen sıcaklık dereceleri sadece örnek amaçlıdır.

Kombi Derecesi Neden Yükselip Düşer?

Bu aslında bir sorun değil, kombilerin genel çalışma sistemi marka-model ayırt etmeksizin aynıdır. Kombi, ısı ayarlaması yapıldıktan sonra devreye girer ve ısıtma yapar veya sıcak su musluğu açıldığında sıcak su talebine yanıt verir. Bu durumda, kombinin dengelemeye çalıştığı ısı farkı nedeniyle ekrandaki sıcaklık yükselir. Ancak, kombiden talep sona erdiğinde ve cihaz dinlenmeye geçtiğinde sıcaklık düşer. Bu aşamada, ekranda hem ayarlanan sıcaklıktan daha yüksek hem de daha düşük bir sıcaklık görülebilir.

Kombi Sıcaklık Derecesi Nasıl Sabitlenir?

Kombi Derecesi Neden Yükselip Düşer? başlıklı yazımızda belirttiğimiz gibi, kombilerin çalışma sistemi marka veya model fark etmeksizin benzerdir ve bu durum bir arıza değildir. Kombiden sıcak su veya ısı talep edildiği zaman cihaz devreye girer ve ısıtma işlemi başlar. Bu süreçte ekrandaki sıcaklık seviyesi yükselir çünkü; kombi evin ısı derecesini istenildiği dereceye getirmeye çalışır.

Ancak kombiden talep sona erdiğinde veya cihaz dinlenmeye geçtiğinde sıcaklık düşer ve ekranda hem ayarlanan sıcaklıktan daha yüksek hem de daha düşük sıcaklıklar görülebilir. Bu durum da normal bir çalışma şeklidir.