En iyi firmadan,

En iyi teklif,

İstanbul'un en iyi doğalgaz firmasından kurulum dahil ücretsiz teklif al.

kombiara.com
Yeni Kurulum
Kombi Değişim
Doğalgaz Projesi

Kombi Kış Ayarı Nasıl Yapılır? En Kısa Yolu Nedir?

kombiara.com

2023-04-25 Tarihinde Eklendi

Geldiğimiz şu sonbahar ayında, kış mevsiminin yaklaştığına şahit oluyoruz. Bu sebeple kombi kullanıcıları olarak, kombi kış modu ayarlarını bilmemiz oldukça önemlidir. Verimli bir ısınma sağlamak için kombi kış moduna alma adımlarından bahsedeceğim.

Öncelikle belirtmeliyim ki, kombi markaları arasında farklılıklar olabilir fakat bahsedeceğim çözüm yöntemleri genel olarak herkesin işine yarayacaktır. Önerimiz ise kombi içerisinde yer alan kazan suyunun değiştirilmemesi yönündedir.

Bir diğer önemli nokta ise kombi üzerinde yer alan bar göstergesidir. Bar değeri 1.5 üzerinde olmalıdır, ancak ideal seviye 1 ile 2 arasında bir değerdir. Eğer basınç değeri düşükse, kazana su takviyesi yapmanız gerekmektedir.

Aşağıda belirttiğimiz bu basit adımları takip ederek kombinizin kış moduna geçiş yapabilir ve sıcak bir kış geçirebilirsiniz.

Bosch Kombi Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Bosch kombi kullanıcılarına yönelik harika bir kış ayarı rehberi hazırladık. Deneyimlediğimiz Bosch Condens 2000 W modelindeki kontrolü sizlerle paylaşacağız. İlk olarak kombiyi açıp petekleri evinizi kaç derecede ısıtıyorsanız o dereceye getirmeniz gerekmektedir. Çünkü bar göstergesinin hangi seviyede olduğunu kapalı halde göremeyiz. Eğer seviye düşükse kazana su takviyesi yapmanız gerekir.

İşe petek sıcaklığını 50 dereceye ayarlayarak başlayın. Sıcaklık arttıkça bar seviyesi düşük olabilir, bu durumda biraz bekleyerek netleştirmeniz gerekir. Bar seviyesinin düşük olduğuna karar verdiğinizde, su basıncının yükseltilmesi gerektiği anlamına gelir.

Bunun için, kombiye bağlı olan su basınç göstergesine bakmanız yeterlidir. Su basıncı göstergesi, 1.5 bar üzerinde olmalıdır. Eğer bu seviyenin altındaysa, kombiye su takviyesi yapmanız gerekmektedir. Su takviyesi yapmak için kombiye bağlı olan doldurma musluğunu açarak suyu sisteme vermeniz yeterlidir.

Bu adımları takip ederek Bosch kombinizin kış ayarını yapabilir ve sıcak bir kış geçirebilirsiniz.
Eğer bar seviyesinin düşük olduğunu fark ederek önceki adımları takip ettiyseniz, şimdi kombinizin kazanına su takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bu adımı takip ederek kışın evinizin ısısını en verimli ve tasarruflu şekilde kullanabilirsiniz. Kombi bar göstergesi kontrolünü yapmak, ekonomik bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Böylece kombi kış modu ayarları kısmının son aşamasında doğalgaz kombi kış ayarlarını yapmış olacaksınız.

Eca Kombi Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Evinizin ısı yalıtımlı olması oldukça önemlidir. Son beş yılda inşa edilen evlerde, dış izolasyon malzemeleri kullanılmaktadır. Ancak bazı izolasyon malzemeleri kalitesiz olabilmekte ve kalınlığı düşük olabilmektedir. Dolayısıyla, dış izolasyon sahip bir eviniz olsa bile kombiden tam anlamıyla ısı tasarrufu sağlamak mümkün olmayabilir.

Evinizin termometre ile ısı derecesi otomatik olarak ayarlanabilir. Gün içinde güneşin ve hava şartlarının etkisiyle evinize yansıyan ısı değerleri sürekli olarak değişkenlik gösterecektir. Oda sıcaklığına göre otomatik olarak ısı ayarı yapmak, enerji tasarrufu sağlamak açısından oldukça faydalı olacaktır.

Periyodik kombi bakımı yapılması oldukça önemlidir. Kış aylarında evlerimizi ısıtmak için 7/24 çalışan kombiler, yaz aylarında periyodik bakımlarının yapılmaması durumunda yakıt kullanımında ve arıza yapımında sorunlar yaşanabilir. Avrupa'da yakıt tasarrufu özendirmek için devlet destekli kampanyalar yapılmaktadır. Türkiye'de de benzer kampanyaların yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Peteklerin önü kapanmamalıdır. Peteklerin etrafının kapalı olmaması, odanın tam olarak ısınması için önemlidir. Örneğin, perdelerin veya koltukların petekleri kapatması gibi engellerin olmaması gerekir.

Termostatik vanalar kullanımı, odanın sıcaklığına göre otomatik ısı ayarlaması sebebiyle özellikle tavsiye edilir. Bu sayede odaların farklı sıcaklıklarda olması sağlanabilir. Termostatik vanalar, kampanyalı fiyatlarıyla uygun fiyatlara satın alınabilir. Buderus'un resmi sitesini sık sık takip etmenizi öneririm.

Eca Kombi Kış Ayarı Nasıl Yapılır

Eca kombi kış ayarı yapmak oldukça basittir. İlk olarak, kombinin açma/kapama düğmesini bulun ve açın. Daha sonra, sıcaklık ayarını kombinin üzerindeki termostatik düğme veya kumandadan istediğiniz seviyeye getirin. Son olarak, kombinin ısıtma moduna geçmesini bekleyin ve evinizin ısısının artmasını bekleyin.
Kombinin sıcaklık ayarını yaparken, kombinin kapasitesine uygun olacak şekilde ayarlamaya dikkat edin. Ayrıca, kombinin yüksek güçte çalışması gerekmeyen durumlarda daha düşük seviyelere ayarlanarak yakıt tasarrufu sağlanabilir.

Kombi uzmanı olarak, kombiara.com uzman personellerinden destek alabilirsiniz.