En iyi firmadan,

En iyi teklif,

İstanbul'un en iyi doğalgaz firmasından kurulum dahil ücretsiz teklif al.

kombiara.com
Yeni Kurulum
Kombi Değişim
Doğalgaz Projesi

Neva Kombi F10 Arızası -Kesin Çözüm

kombiara.com

2023-04-25 Tarihinde Eklendi
Demirdöküm Neva Kombi F10 Arızası başlığı altında, bu sorunun neden kaynaklandığı, evde kullanıcıların neler yapabileceği, sorunun nasıl çözülebileceği ve hatta video bilgileri ile birlikte sorularınızın tamamına yanıt bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.
Demirdöküm Neva model kombilerde bu arıza genellikle F_10 koduyla ifade edilir. Kombi ekranında öncelikle F_ kodu belirir, ardından 10 rakamı görüntülenir ve son olarak tesisat su basıncı ölçüsü ekrana yansıtılır. Bu sorunun neden yaşandığı, evde yapılması gereken işlemler ve sorunun çözümü için video bilgisi gibi tüm detayları içeren bilgilere başlığı "Demirdöküm Neva Kombi F10 Arızası" altında kolayca erişebilirsiniz.

Neva Kombi F10 Arızası Nedir?

Kombi tesisatında düşük su basıncı sorunu, kombinin çalışmasını engelleyen bir arızadır. Tesisatın yeterli basınçta suyla dolu olmaması nedeniyle kombi hata verir. Tesisatın basıncı ideal seviyeye getirildiğinde sorun ortadan kalkar.

Demirdöküm Neva model kombilerde bu arıza şu şekilde kendini gösterir: Öncelikle ekranda F_ belirir, ardından 10 rakamı görünür ve son olarak da sistemin ölçtüğü su basıncı ekranda yer alır.

Neva Kombide Su Basıncını Arttırma

Basınç artırma işlemi, barı yükseltme veya barı artırma olarak da bilinen bu işlem, servis çağırmadan evde yapabileceğiniz kadar kolaydır. İsterseniz sizin için hazırladığımız videomuzu izleyerek işlemi yapabilir veya bu makalemizi okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Neva Kombi F10 Arızası durumunda öncelikle ekrandaki basınç değerini kontrol etmelisiniz. Eğer tesisat basıncı 1 bar'dan daha az ölçülüyorsa, basıncı yükseltmek için doldurma musluğunu bulmanız gerekir. Doldurma musluğu Neva kombilerde sağ alt tarafta yer alır ve siyah renktedir. Videomuzda bu parça size gösterilmiştir. Parçayı sol tarafa doğru çevirdiğinizde, kombiden normal bir çeşme açmışsınız gibi su sesi duyacaksınız.

Çözüm Yolları

Demirdöküm Neva Kombi F10 Arızası ile ilgili belirtilen basınç yükseltme işlemini uygulayarak sorunu çözemediğiniz, işlemin yapılamadığı ya da sık sık yapmak zorunda kaldığınız durumlarda, kesinlikle bir servis çağırmanız gerekmektedir. Servis çağırmak, kombi sorununun daha fazla büyümeden ve ciddi hasarlara neden olmadan çözülmesini sağlar. Bu nedenle, kombi arızası durumunda tecrübeli bir teknisyen tarafından hızlı ve güvenilir bir şekilde çözüme ulaştırılması için mutlaka servisten yardım alınması önerilir.

  1. Eğer doldurma musluğu kırıldı, bulunamıyor veya boşa dönüyorsa, mutlaka doldurma musluğu değişimi yapılmalıdır.
  2. Su basıncı artırma işlemi yapıldıktan sonra bile kombi hala F_10 (düşük basınç) uyarısı veriyorsa, basınç göstergesinde bir aksaklık veya tıkanıklık mevcut olabilir. Bu durumda, parçanın durumuna bağlı olarak tamir veya temizlik yapılması gerekebilir.
  3. Eğer kombi çok sık F_10 (düşük basınç) uyarısı veriyorsa, su kaçağı, sıva altı tesisat kaçağı, kombinin bakımsız kalması, tankın patlak/delik olması, tankta hava olmaması veya eşanjörde kireçlenme gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu durumlarda da mutlaka bir uzman servis tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir.